Introductieworkshop kantklossen 14 december 2019 | 13.00-15.00 uur

Ervaar hoe een eeuwenoude techniek ook hip kan zijn. Leer in deze korte workshop de basisbeginselen van het kantklossen en ga met een vrolijk gekleurd armbandje of boekenlegger naar huis.


Begin jaren ’90 maakte Susan Wevers zich verschillende ambachtelijke kantklostechnieken eigen. Momenteel richt ze zich op het ontwerpen van eigen patronen met moderne, grafische gronden in verschillende materialen.


Tijdens opening tentoonstelling Soft Dedication, LocHal Tilburg

Deelname is gratis – het aantal plaatsen is beperkt.

Soft Dedication

Soft Dedication

Innerlijke rust, harmonie en geluk: termen die vaak genoemd worden als je handwerkers vraagt naar hun ervaringen tijdens het werken. Er is maar weinig dat eenzelfde innerlijke rust en harmonie geeft als handwerken. Het is aanstekelijk, verslavend en verbindend. Textiele ambachten worden nog altijd van generatie op generatie doorgegeven. Hedendaagse kunstenaars gebruiken nog steeds traditionele technieken als weven, haken, naaien, breien en borduren. Kunstloc nodigde beeldende kunstenaars Marjan van der Heijden (1992) en Cécile Verwaaijen (1968) uit om hun liefde voor dit materiaal zichtbaar te maken in een tentoonstelling. Naast het tonen van eigen werk kozen ze voor kunstenaars die, soms serieus en soms ook met een knipoog, een dialoog aangaan met het ambacht.  


Deelnemende kunstenaars: Crystal Gregory,  Barbara Polderman, Elke Lutgerink, Marloes Vreeswijk,  Marjan van der Heijden en Cécile Verwaaijen.

Download de flyer in PDF.

Adviseur Atty Bax van Kunstloc Brabant schreef een blog over de moeizame verhouding tussen kunst en textiel.