Hoera het is herfst!

De herfst is mijn favoriete jaargetijde. Misschien komt dat wel omdat ik op 21 oktober jarig ben en daarom deze periode extra speciaal voor me is. Cocooning met familie op een druilerige dag, of lekker uitwaaien in een storm.

Of tijdens een prachtige herfstdag in het zonnetje over een dik tapijt herfstbladeren in het bos wandelen. Een kloppende specht, vallende eikels, de geur van gevallen blad en een warme oranjebruine herfstpracht. Kun je je er iets bij voorstellen?

Cookie Cutter Halloween

Mijn keuze voor deze bloghop is gevallen op de Cookie Cutter Halloween stempelset. Ondanks dat ik niets met Halloween heb, heb ik voor de veelzijdigheid van deze set gekozen. De plaatjes zijn gewoon té leuk en op veel manieren te gebruiken. Hieronder vind je twee projectjes die ik heb gemaakt. Maar ik heb nog heel veel meer ideeën, alleen jammer genoeg nog even te weinig tijd om het uit te voeren. En daarvoor heb ik een hele goede reden: we gaan verhuizen! Het huis van mijn dromen heeft een eigen studio waarin ik straks al mijn StampinUp! workshops kan geven. Hoe SUper is dat?! Maar goed, het is nog niet zover, dus hou ik het voor nu op een goede mix tussen klussen en knutselen. En ohja, ook muziek maken.

Ik zeg gewoon Hallo

Sinds ik een sticker op mijn brievenbus heb geplakt om geen reclame te ontvangen, valt er nog maar af en toe post op de deurmat. En als er dan toch een envelop binnenkomt, is dat meestal een rekening of geadresseerd reclamedrukwerk. Niet echt iets waar je op zit te wachten. Maar als ik bij binnenkomst bijna met mijn voeten op een handgeschreven envelop stap, word ik blij. Jippie, leuke post! Een uitnodiging voor een verjaardagsfeest, of een geboortekaartje: eigenlijk is er altijd leuk nieuws.

Soms wil ik gewoon iemand laten weten dat ik aan hem of haar denk. En dan niet met een appje op de telefoon, want vind ik te makkelijk. Maar met een handgemaakte kaart, want die is met liefde in elkaar gezet. Speciaal voor de betreffende persoon met een passende boodschap. En in dit geval zeg ik gewoon even Hallo.

 

Cookie Cutter Halloween - vogelverschrikker

Cookie Cutter Halloween - Vogelverschrikker detail

De basis voor de kaart is dapper denim cardstock en daarop papier uit de Candy Cane Lane Designer Series. Het gouddraad komt uit het Baker’s Twine Trio Pack. Ik heb een stukje draad uit elkaar geplukt, zodat het beter past bij de vogelverschrikker. De stempel heb ik ingekleurd met bijpassende Stampin’ Write Markers met mijn aqua painter. De tekst in de kleuren dapper denim en real red komt van de Acorny Thank You stempelset.

Muzikale feestversiering

Afgelopen weekend ging ik met mijn muziekvereniging op repetitieweekend. Met z’n allen repeteren in een groot kamphuis en daar overnachten. Goed voor de moraal en voor de muzikaliteit in aanloop naar concertwedstrijden eind november. Omdat het naast hard werken ook gewoon een groot feest is, pakte ik de gelegenheid aan om met mijn muzikale vriendinnen voor de versiering te zorgen. Naast vlaggetjes vol muzieknoten, moest er ook iets gezelligs op tafel. Om budget te drukken en om op tijd met de voorbereidingen te kunnen beginnen, knutselden we er in augustus in het zonnetje aan de tuintafel heerlijk op los. Het moesten natuurlijk vrolijke muzikale versiersels zijn. Jammer genoeg heeft Stampin Up! geen muziekstempels of -mallen en -ponzen in de collectie, maar de figuurtjes uit Cookie Cutter Halloween set en bijbehorende pons zorgden toch voor een vrolijke noot. En als je goed kijkt, zie je onderin de flesjes naast de restjes uit de Cookie Cutter Halloween pons en muzieksleutels ook confetti van de Sprinkles pons.

 

Cookie Cutter Halloween - muzikale tafelversiering

Cookie Cutter Halloween - indiaan en mummy

Cowboys en indianen

Op het muziekconcours spelen we een stuk waarin cowboys en indianen voorkomen. Dus mochten deze natuurlijk niet op tafel ontbreken. Omdat ik geen veer in mijn stempelcollectie heb, moest ik improviseren. Ik maakte de veer met een van de bladeren uit de Botanical Builder Framelits. Deze stempelde ik met de bijbehorende stempelset en kleurde ik in met de aqua painter. Dit kwam overigens de vorm van de veer helemaal ten goede! Op het achterhoofd plakte ik de veer vast met een stukje bakers twine. Net echt, toch? Ik tekende, op een dubbelgevouwen stukje wit papier, uit de hand een cowboyhoed en knipte deze uit, kleurde hem in met een aqua painter en maakte in de rand van de hoed op een van de twee een snede met mijn afbreekmesje. Zo kon ik heel eenvoudig de hoed over het geponste poppetje schuiven. Even de beide helften aan elkaar vastlijmen en klaar is Klara!

Ook nieuwsgierig wat mijn collega’s maakten voor deze bloghop? Hop dan door naar het blog van Natalie Vijlbrief, of terug naar dat van Bloemetje Blom.

Ik wens je een zonnige dag vandaag!

Bloghop Team Utopia - vorigeBloghop Team Utopia - volgende

Deel uw mening