Tijd voor thee

Bloghop Team Utopia

En toen was het alweer 2019! De donkere dagen voor Kerst zijn alweer voorbij, de dagen worden weer langer. Tijd om vooruit te kijken en te genieten. Bijvoorbeeld onder het genot van een kopje thee. Een uitnodiging maak je natuurlijk zelf. Wie ontvangt van jou een kaartje?

 

Tea Together

Dit kaartje is gemaakt met de Tea Together stempelset en de Tea Time Framelits. Deze stanzen krijg je gratis tijdens de Sale-A-Bration 2019 bij een bestelling vanaf €120,-. De theepot is gestempeld met stazon inkt op vellum en aan de achterkant licht ingekleurd in de kleur balmy blue. De achtergrondstempel is Buffalo Check. Mocht je deze achtergrondstempel gemist hebben in de najaar/wintercatalogus 2018, dan moet je even geduld hebben: hij komt weer terug in de jaarcatalogus van 2019. De tekst is uitgestanst met de stitched shapes framelits.

 


Van harte beterschap

Hoe fijn is het als je ziek bent en iemand je trakteert op een kopje thee? Dit mapje met theezakje is gemaakt met het Tranquil Textures Designer Series papier. Op de voorzijde gestempeld met de Tea Together set in de kleur fresh fig en ingekleurd met de aquapainter. De tekst Van harte beterschap komt uit de nieuwe SAB folder en is met goud embost op vellum, die is uitgestanst op een stukje vellum met de nieuwe Rectangle Stitched Framelits Dies. De stempelset Door Dik en Dun krijg je tijdens de SAB 2019 gratis bij een bestelling vanaf €60,-. De lintjes komen uit de jaarcatalogus. 


De linker binnenzijde is ingekleurd met fresh fig en hierover plakte ik een stukje vellum, gestanst met de Stitched Shapes Framelits,  voor een persoonlijke boodschap aan de ontvanger. 

 

Tea bag art: stempelen op theezakjes

Tijdens de Paper Passion maakte ik kennis met tea bag art door Judith van Leverink (Ludiec). Hierdoor geïnspireerd maakte ik een kaartje in de kleuren fresh fig, granny apple green en de whisper white craft pigmentinkt. De stempel op het gevouwen theezakje zette ik met stazon inkt, omdat die watervast moet zijn. Ik wilde de lijnen van deze stempel scherp houden. Eigenlijk gebruik je het beste pigment inkt voor deze schildertechniek op theezakjes, maar Stampin’ Up! heeft alleen een witte pigment inkt. Gelukkig is de gewone inkt ook te gebruiken, al moet je dan wat meer opletten, omdat deze veel sneller uitvloeit. Ook voor dit kaartje gebruikte ik de Buffalo Check achtergrondstempel en de Tea Together stempelset.

 

 

Hop door naar Yvonne Spikmans of terug naar Karlijn Roerdink.