Tijd voor thee

En toen was het alweer 2019! De donkere dagen voor Kerst zijn alweer voorbij, de dagen worden weer langer. Tijd om vooruit te kijken en te genieten. Bijvoorbeeld onder het genot van een kopje thee. Een uitnodiging maak je natuurlijk zelf. Wie ontvangt van jou een kaartje?

 

Tea Together

Dit kaartje is gemaakt met de Tea Together stempelset en de Tea Time Framelits. De theepot is gestempeld met stazon inkt op vellum en aan de achterkant licht ingekleurd in de kleur balmy blue. De achtergrondstempel is Buffalo Check. Mocht je deze achtergrondstempel gemist hebben in de najaar/wintercatalogus 2018, dan moet je even geduld hebben: hij komt weer terug in de jaarcatalogus van 2019. De tekst is uitgestanst met de stitched shapes framelits.

 


Van harte beterschap

Hoe fijn is het als je ziek bent en iemand je trakteert op een kopje thee? 


De linker binnenzijde is ingekleurd en hierover plakte ik een stukje vellum voor een persoonlijke boodschap aan de ontvanger. 

 

Tea bag art: stempelen op theezakjes

Tijdens de Paper Passion maakte ik kennis met tea bag art door Judith van Leverink (Ludiec). Hierdoor geïnspireerd maakte ik een kaartje in de kleuren fresh fig, granny apple green en de whisper white craft pigmentinkt. De stempel op het gevouwen theezakje zette ik met stazon inkt, omdat die watervast moet zijn. Ik wilde de lijnen van deze stempel scherp houden. Eigenlijk gebruik je het beste pigment inkt voor deze schildertechniek op theezakjes, maar Stampin’ Up! heeft alleen een witte pigment inkt. Gelukkig is de gewone inkt ook te gebruiken, al moet je dan wat meer opletten, omdat deze veel sneller uitvloeit. Ook voor dit kaartje gebruikte ik de Buffalo Check achtergrondstempel en de Tea Together stempelset.

 

 

Hop door naar Yvonne Spikmans of terug naar Karlijn Roerdink.